На святкування дня народження Татарова приїхали правоохоронці, пов’язані з розслідуванням його справи

Дата: 08 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

На святкування дня народження заступника голови Офісу президента Олега Татарова з’їхалося понад 10 топпосадовців силових відомств, зокрема ті, що були пов’язані з розслідуванням справи Татарова.

Про це повідомляє “Українська правда”. 

Журналістам видання вдалося зафільмувати, як на свято прибув заступник голови Національної поліції України та начальник головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе. У тещі посадовця є кілька об’єктів нерухомості в ЖК на Печерську, що фігурує в так званій справі “УкрБуду”. Слідство встановило, що Татаров у 2017 році, коли працював юристом в “УкрБуді”, який на той час належав екснардепу Максиму Микитасю, брав участь у переданні хабаря посадовцю криміналістичної установи МВС.

Нардеп Микитась раніше зазначив, що саме Цуцкірідзе, працюючи в МВС, допомагав юристу Татарову розв’язувати проблеми “УкрБуду” з міністерством. 

Окрім цього, на день народження Татарова прибув заступник генпрокурорки Ірини Венедіктової Олексій Симоненко, який передав справу Татарова від НАБУ до СБУ.

Олег Татаров обійняв посаду заступника керівника ОП на початку серпня минулого року, а в листопаді ввійшов до складу Комісії з правової реформи. Одразу після призначення низка правозахисних організацій закликала президента звільнити заступника голови його офісу. Як згодом дізналися журналісти, у січні 2014-го Татаров отримав звання “Заслужений юрист України” від Віктора Януковича.

НАБУ розслідує справу щодо Татарова, яка стосується його можливої причетності до фальсифікації експертизи в справі колишнього нардепа та забудовника Максима Микитася. Представники САП та НАБУ навіть приходили в Офіс президента і повідомили Татарову про підозру, а сам він написав заяву про зупинення повноважень “через суспільний резонанс”. Проте згодом Генпрокуратура відкликала клопотання про арешт Татарова.

Влітку понад 25 тисяч українців закликали президента Володимира Зеленського звільнити Татарова, однак очільник країни повідомив, що не може цього зробити, адже нібито не має на це права. Водночас раніше Зеленський уже підписував укази про звільнення заступників керівника Офісу президента. Так, позбувся посади в листопаді 2020-го Сергій Трофімов, який відповідав в ОП за регіональну політику. 

Фотографія обкладинки: Українська правда

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter