Журналісти розповіли, як заступник керівника ОП Татаров отримав нагороду від Януковича в січні 2014-го

Дата: 18 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Заступник керівника Офісу президента Олег Татаров отримав 22 січня 2014 року звання “Заслужений юрист України” від Віктора Януковича.

Про це повідомили “Схеми”. 

Нагороду “за впровадження в життя рішень президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів, спрямовуючи зусилля підлеглих працівників на посилення боротьби зі злочинністю та зміцнення правопорядку в державі”, Татаров отримав за особистим поданням на той час міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

На момент нагородження Татаров був заступником керівника Головного слідчого управління МВС. На посаді він публічно коментував події на Майдані, поширюючи звинувачення на адресу активістів. Тоді представники “Беркуту” побили автомайданівців та розтрощили їхні автомобілі. Однак, за версією Татарова, саме активісти “переслідували чотири автобуси “Беркуту” та “намагалися завдати їм тілесних ушкоджень”. 

Нагадаємо, що Олег Татаров обійняв посаду заступника глави ОП на початку серпня, а в листопаді ввійшов до складу Комісії з правової реформи. Одразу після призначення низка правозахисних організацій закликала президента звільнити Татарова. 

Минулого року НАБУ почало розслідувати справу щодо нього, яка стосується його можливої причетності до фальсифікації експертизи в справі колишнього нардепа та забудовника Максима Микитася. Згодом представники САП та НАБУ прийшли в Офіс президента і повідомили Татарову про підозру, а сам він написав заяву про зупинення повноважень “через суспільний резонанс”. 

Згодом Генпрокуратура відкликала клопотання про арешт Татарова.

Фотографія обкладинки: МВС України
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter