Генпрокуратура відкликала клопотання про арешт Татарова

Дата: 30 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову, якого підозрюють у хабарництві.

Про це стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду. 

На початку грудня НАБУ почало розслідувати справу щодо Татарова, яка стосується його можливої причетності до фальсифікації експертизи в справі колишнього нардепа та забудовника Максима Микитася. Згодом представники САП та НАБУ прийшли в Офіс президента і повідомили йому про підозру, а сам Татаров написав заяву про зупинення повноважень “через суспільний резонанс”. 

30 грудня Вищий антикорупційний суд мав обирати запобіжний захід Татарову, однак нещодавно призначений у цій справі прокурор Андрій Грицан відкликав клопотання про це. За його словами, правоохоронці не ознайомилися з усіма матеріалами справи, і тому не можуть стверджувати, що підозра є обґрунтованою.

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора передав справу Татарова до СБУ, однак правоохоронці кажуть, що зробили це у відомстві незаконно. 

Відомо, що Олег Татаров обійняв посаду заступника глави ОП на початку серпня, а в листопаді ввійшов до складу Комісії з правової реформи.  Одразу після призначення низка правозахисних організацій  закликала  президента звільнити Татарова, адже за часів Януковича він був одним з керівників МВС та відверто вводив в оману журналістів щодо подій 23 січня 2014 року в Києві. 

Тоді представники “Беркуту” побили автомайданівців та розтрощили їхні автомобілі. Однак, за версією Татарова, саме активісти “переслідували чотири автобуси “Беркуту” та “намагалися завдати їм тілесних ушкоджень”. 

Фотографія обкладинки: РБК-Україна

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter