На Сумщині судять за виготовлення зброї чоловіка, який змайстрував її для захисту рідного села від росіян

Дата: 28 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Тростянецькому суді на Сумщині триває розгляд справи жителя села Кам’янка Віталія Куколя, якого обвинувачують у виготовленні й зберіганні зброї та вибухівки. Чоловік провину не визнає, бо у такий спосіб, каже, готувався захищати своє село від російських військ на початку повномасштабного вторгнення. 

Його історію розповідає “Суспільне.Суми”.

Фото: “Суспільне”

Восени 2023 року Куколь розповідав “Суспільному” про те, як з односельцями на початку повномасштабного вторгнення готувались обороняти від російських військ Кам’янку. Показував і власноруч зроблену для цього зброю.

З фрагмента металевої трубки та власноруч виготовленого дерев’яного руків’я він змайстрував одноствольний дульнозарядний пістолет з гнотовим запаленням. Крім того, за допомогою фрагмента металевої трубки та руків’я рушниці для підводного полювання створив одноствольну дульнозарядну рушницю з капсульним механізмом запалювання.

Зброєю чоловік так і не користувався й каже, що планував віддати її до музею. 

Наступне судове засідання призначили на 22 серпня. Тоді мають вивчати письмові докази. 

Якщо суд визнає чоловіка винним, то він може отримати до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, що добровольця Віктора Мазура, який став на захист Київщини у 2022-му, судять за незаконне зберігання зброї. Чоловік без обліку та документального підтвердження отримав вогнепальну зброю, як і чимало інших українців на початку великої війни, та вирушив боронити Чернігівський напрямок.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter