У Росії порушили кримінальну справу проти командира ЗСУ Красильникова за бойові дії на території Курщини

Дата: 13 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти українського командира Дмитра Красильникова та оголосив його в розшук, зокрема, за формування буферної зони на території Курської області РФ. 

Про це розповіли у слідкомі РФ.

Генерал-майор Дмитро Красильников, фото: “Новинарня”

Росіяни звинуватили командира оперативно-тактичного управління “Сіверськ” ЗСУ  генерал-майора Красильникова у воєнних злочинах на території Курської області. Зокрема, у нібито вбивстві та замаху на вбивство цивільних та службових осіб, скоєних організованою групою із мотивів політичної та ідеологічної ненависті, умисному пошкодженні майна, теракті, незаконному придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї, а також в інших статтях Кримінального кодексу РФ.

За версією російського слідства, 6 серпня 2024 року військовослужбовці 22 окремої механізованої бригади, 80 окремої десантно-штурмової бригади та 61 окремої механізованої бригади, а також інших підрозділів ЗСУ під керівництвом Красильникова перетнули державний кордон Росії й вели бойові дії на території Курської області. 

Красильникова оголосили у розшук. Російський суд заочно застосував проти українського командира запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що Україна офіційно заявила, що не планує анексувати територію Курської області РФ. Українські військові в цілях самооборони, відповідно до статті 51 Статуту ООН, сформували “буферну (санітарну) зону” на території регіону Росії, з якого гатили по цивільних містах України. 

На території Курщини можуть пустити МКЧХ та ООН, а для цивільних, що лишились, організують евакуаційні коридори. Українські військові вже доставляють гуманітарну допомогу до регіону та створили першу комендатуру. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter