На підконтрольну територію України виїхала сім’я з двома дітьми

Дата: 22 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

З тимчасово захопленого міста Гола Пристань Херсонської області на підконтрольну Україні територію виїхала родина з 12-річним хлопчиком та п’ятирічною дівчинкою.

Про це повідомляє Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Фото: Омбудсман України

Так, у будинок сімʼї тричі приходили російські військові з обшуками, а на прохання здійснювати огляд без автоматів, щоб не лякати дітей, відмовляли.

За словами Лубінця, жителі Голої Пристані мають проукраїнську позицію, а підлітки навіть мають сміливість її озвучувати, тому росіяни виводять їх у поле та стріляють біля голови, щоб залякати.

Чимало жителів міста постраждали від підриву загарбниками Каховської ГЕС. З їхніх слів, коли відійшла вода, у місті виявили понад тисячу тіл загиблих, багато кого досі не можуть знайти.

“Живучи в постійному страху, сім’я не випускала дітей з двору. А після незаконних “виборів”, які проводилися під примусом і обстрілами, сусід-колаборант повідомив, що “нова влада” позбавлятиме батьківського піклування дітей, які не ходять у російську школу”, – уточнив Лубінець.

Нагадаємо, що 9 квітня волонтерській організації Save Ukraine вдалося повернути хлопчика-сироту та дівчинку з російської окупації на вільну територію України.

А 5 квітня на підконтрольну українському уряду територію повернули групу дітей з російської окупації на Херсонщині. Серед урятованих дітей – 16-річна дівчина-сирота, 18-річні хлопець та дівчина, позбавлені батьківського піклування, а також мати з 15-річною донькою та п’ятирічним сином. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter