На передовій загинула бойова медикиня з Німеччини Діана Савіта Вагнер

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На фронті загинула доброволиця Міжнародного легіону, бойова медикиня батальйону “Карпатська Січ” імені Олега Куцина, 36-річна громадянка Німеччини Діана Савіта Вагнер із позивним Snake.

Про це повідомив офіцер ЗСУ Руслан Андрійко.

Діана Савіта Вагнер. Фото з соціальних мереж

Андрійко розповів, що Діана переїхала в Україну ще до початку повномасштабної війни, вивчала українську мову, подала документи на отримання українського громадянства.

“В нашому батальйоні Діана звитяжно воює з початку Ізюмської кампанії, понад два роки. Ми познайомились в підвалі Вірнопільської школи, просякнутому цвіллю, порохом, пилюкою, цигарковим димом, потом та кров’ю чорної піхоти. Літнього ранку до підвалу зайшла ця тендітна дівчинка вся в окопній грязюці після бойового чергування. Стомлена, але усміхнена, її очі сяяли від щастя”, – поділився військовий. 

Після перемоги, як каже Андрійко, Вагнер мріяла будувати своє життя та майбутнє у суверенній Україні – це і була її мотивація брати участь у цій війні.

Нагадаємо, що у березні минулого року, під час евакуації поранених бійців, під Бахмутом загинула 29-річна волонтерка, бойова медикиня 93 бригади “Холодний Яр” Яна Рихліцька з позивним “Яра”. 

А липні 2023 року, на фронті загинула бойова медикиня 218 окремого батальйону 125 бригади ТрО ЗСУ, львів’янка Наталія Депа. До повномасштабної війни вона працювала у сфері догляду та краси, а на початку вторгнення РФ в Україну разом з батьком та братом пішла служити.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter