На фронті загинула бойова медикиня зі Львова Наталія Депа

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

На фронті загинула бойова медикиня 218 окремого батальйону 125 бригади ТрО ЗСУ, львів’янка Наталія Депа. До повномасштабної війни працювала у сфері догляду та краси, а на початку вторгнення РФ в Україну разом з батьком та братом пішла служити.

Про це повідомив голова громадської організації “Варта1” Ігор Зінкевич та брат Наталії Іван Депа.

Наталія Депа. Фото із соцмереж

Наталія родом зі Львова, до великої війни мала свій центр косметології та лазерної епіляції. З початку повномасштабної війни вона стала бойовою медикинею 218 окремого батальйону 125 бригади ТрО ЗСУ.

Також жінка активно займалася волонтерством. На своїй сторінці вона оголошувала збори для потреб медиків та військових, закуповувала дрони та інші необхідні речі для фронту.

“Вибач, що був не дуже хорошим братом. Вибач, що часто творив різні погані речі, вибач, що багато чого не сказав. Ти назавжди в моєму серці, моя любима сестричко”, – написав брат Наталії Іван Депа.

Друзі Наталії також діляться спогадами про неї в соцмережах.

“Моя красуня. Наталя, Руденька, Вітамінка. Загинула за нас, за те, щоб ми жили в мирі і спокої, загинула, рятуючи інших. Завжди усміхнена та весела, хоробре серце, подруга, яка завжди готова прийти на допомогу. Підтримка та гордість. Дякую тобі за все. Я люблю тебе”, – написала подруга Наталі Оксана Галек.

Наталія загинула в зоні ведення бойових дій. Про подробиці щодо похорону рідні повідомлять згодом.

Нагадаємо, що з 2014 року в ЗСУ простежується стійка тенденція щодо збільшення чисельності жінок. Загалом кількість військовослужбовиць відтоді зросла у два з половиною рази, і це стосується всіх категорій особового складу ЗСУ. Приміром, кількість офіцерок збільшилася всемеро.

Нині кількість офіцерок зросла до 7 416 осіб, що майже всемеро більше, ніж у 2014 році. У сержантсько-старшинському складі – 11 215 жінок, серед солдатів – 22 832, серед курсантів – 1500, і серед цивільного персоналу – 18 101 жінка. На керівних посадах у війську частка жінок становить 11%.

Читайте також: Відсутність військової підготовки, “скляна стеля” і необхідність збиратися на війну за власні кошти: з чим стикаються жінки в армії та що робити?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter