На Одещині ОВА реалізує щонайменше чотири проєкти з працевлаштування переселенців

Дата: 25 Червня 2024
A+ A- Підписатися

На Одещині в межах співпраці з міжнародними організаціями почав функціонувати мобільний центр зайнятості, який надає послуги з працевлаштування у віддалених громадах.

Про це йшлося на нараді Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, присвяченій працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, яку очолювала віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук

Фото: вікіпедія

“Одеська ОВА спільно з міжнародними організаціями активно впроваджує проєкти щодо працевлаштування переселенців. Зокрема, у межах співпраці із ПРООН розпочав роботу мобільний центр зайнятості. Це спеціально обладнане авто для надання відповідних послуг населенню у віддалених громадах”, – зазначили в міністерстві.

Крім того, благодійний фонд “Буджак Реліф”, Міжнародний фонд допомоги та розвитку “Блакитний півмісяць” і влада Одеси підписали тристоронній меморандум. У межах цього проєкту буде створений регіональний фронт-офіс, де фахівці надаватимуть консультації та юридичну підтримку внутрішньо переміщеним особам, які планують розпочати власний бізнес.

“Для підтримки жінок на ринку праці ОВА співпрацює із платформою “ВОНА хаб”. Її реалізує Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні за підтримки уряду Великої Британії та Бюро гуманітарної допомоги USAID”, – додали в установі.

Нагадаємо, попри те що близько 78% переселенок успішно працевлаштовуються на роботу в нових громадах, в Україні досі простежується недостатній рівень інформованості жінок про спеціальні заходи та програми, які сприяють зайнятості ВПО.

За словами керівниці відділу моніторингу та оцінки соціальних проєктів “Соціоконсалтинг” Наталії Булиги, лише 4% опитаних жінок не стикалися з проблемами на шляху до працевлаштування. Найголовніший фактор, про який кажуть майже 90% опитаних респонденток, – це низька оплата праці, а також незручний графік роботи, особливо для жінок, які мають дітей. 

Експертка висловила занепокоєння наявною тенденцією щодо матеріального становища респонденток. Навіть серед тих, які працюють за наймом, 6% не можуть задовольнити базові фізичні потреби в їжі та одягу, а 51% опитаних зазначає, що заробітної плати на новому місці вистачає на їжу, а от купити одяг уже складно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter