На обіцяні Росією виплати за зруйноване житло у Маріуполі має піти 12 мільярдів доларів – Андрющенко

Дата: 21 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада у Маріуполі повідомила про виплату всім власникам зруйнованого житла грошову компенсацію в обмін на свідчення про “злочини ЗСУ”.

Відповідний указ опублікував радник міського голови Петро Андрущенко

Фото: телеграм-канал Петра Андрющенка
Фото: телеграм-канал Петра Андрющенка

Про початок збору російськими військовими у Маріуполі підроблених свідчень місцевих про те, що місто нібито знищили українські військові, Андрющенко говорив ще у середині травня. Тоді за зруйноване житло окупанти обіцяли виплачувати 500 тисяч рублів (орієнтовно 6 тисяч доларів США), а за загиблого члена родини – 3 мільйони рублів (орієнтовно 33 тисячі доларів США).

На виплати могли розраховувати лише ті, хто вказав у заяві, що майно “знищили українські військові”, а близьких “убила українська армія”.

Нині, за словами Андрющенка, окупанти обіцяють постраждалим від “агресії армії України” одноразові виплати по 16 тисяч рублів за квадратний метр (або 8 тисяч гривень).

В той самий час офіційно-окупаційна влада Донецької області неодноразово видавала роз’яснення, що ніяких виплат не буде. Немає ані “закону”, ані “грошей”. Воно й зрозуміло. Загальна сума, яку треба буде сплатити, дорівнює 12 млрд доларів США. Зрозуміло, що в теорії Росія наштампує стільки, скільки треба. Але навіть тут є межа безглуздю”, – зазначає радник. 

Нагадаємо, що від початку червня у Маріуполі окупанти зносять житлові будинки, які зазнали руйнації внаслідок російських обстрілів. Роблять це, не дістаючи з-під завалів тіл загиблих, а люди, які жили у цих будівлях, фактично лишаються без даху над головою. 

Фотографія обкладинки: Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter