На Миколаївщині СБУ затримала чоловіка, який передавав окупантам розвіддані щодо позицій ЗСУ

Дата: 30 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали жителя Миколаєва, який передавав російським спецслужбам розвіддані щодо позицій ЗСУ. Окупанти планували використати цю інформацію для завдання ракетних ударів по Миколаївщині.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

 

“Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність інформатора, яким виявився мешканець м. Миколаєва, причетний до діяльності агентурної мережі. Зловмисник збирав інформацію щодо дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ в регіоні, а також координати об’єктів міської інфраструктури та регулярно передавав інформацію представнику РФ”, – йдеться у повідомленні. 

Під час обшуку у фігуранта вилучили мобільний телефон, з якого він передавав інформацію.

Чоловіка затримали та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 114-2 (поширення інформації щодо розташування підрозділів ЗСУ з метою передачі вказаної інформації державі, що здійснює збройну агресію стосовно України) ККУ.

Тривають невідкладні оперативні та слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів.

Нагадаємо, на початку липня правоохоронці затримали уродженця Запорізької області, який передавав окупантам розвіддані щодо позицій ЗСУ у Дніпропетровській і Запорізькій областях. Також він повідомляв про розташування там об’єктів критичної інфраструктури та військових частин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter