На Запоріжжі СБУ затримала чоловіка, який інформував окупантів про південно-східні позиції ЗСУ

Дата: 08 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали уродженця Запорізької області, який передавав окупантам розвіддані щодо позицій ЗСУ у Дніпропетровській і Запорізькій областях. Також він повідомляв про розташування там об’єктів критичної інфраструктури та військових частин.

Про це повідомила Служба безпеки України. 

Як зазначає СБУ, затриманий мав залежність від ігор і серйозні фінансові проблеми, тому погодився співпрацювати з ФСБ через закриту проросійську групу в месенджері.

Він хотів якнайшвидше отримати гроші, тому активно взаємодіяв із “замовником”. Після нанесення авіаудару по одному з мостів у Запорізькій області він особисто перевіряв точність влучання і передавав куратору координати для повторного удару.

В іншому випадку затриманий передав росіянам дані про розміщення передових позицій українських захисників на Дніпропетровщині. За цією інформацією військові РФ завдали масовані артилерійські удари. 

Представник ФСБ планував посилити вербування агента під час передачі грошей, тому призначив зустріч на тимчасово окупованій території Херсонської області. За свої “послуги” він розраховував отримати 20 тисяч гривень.

Спецпризначенці СБУ затримали агента при спробі перебратися на непідконтрольну Україні територію.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. За рішенням суду його взято під варту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter