На Львівщині вчителька погрожувала учню ножем та радила писати кров’ю, якщо немає ручки

Дата: 18 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У Львівській області вчителька інформатики погрожувала учню сьомого класу ножем та змусила з’їсти паперовий літачок нібито за погану поведінку. 

Про це повідомляє ТСН.

Заклад, у якому стався інцидент. Фото: скріншот з відео

На уроці інформатики, за словами постраждалого школяра, біля нього впав паперовий літак, а тому хлопець підняв його та поклав на стіл поряд. 

“Вчителька подумала, що то я його кинув, і змусила мене його з’їсти. Потім ще побачила, що в мене немає ручки, принесла ніж і сказала, що я кров’ю буду писати, пальця поріже”, – каже хлопець. 

Свідками ситуації стали майже два десятки учнів, а відео з уроку потрапили до батьківського чату, звідки про інцидент дізнались інші батьки. Вчителька наполягає, що дістала ніж заради жарту, який нібито не зрозуміли школярі, та нарікає на проблеми з поведінкою в класі. Водночас частина однокласників Владислава розповіла, що освітянка налякала їх. 

“Вчителька пішла у свою каптерку, повертається з ножем, замахнулася, але пальця не травмувала. Вона, бувало, нас обзивала, там, “скотиною”, кляла нас, але те, що з ножиком, – то перший раз”,каже учениця сьомого класу Ганна.

Обурена поведінкою вчительки мати Ганни написала заяву до поліції: 

“Я особисто вважаю, що це є психологічне насильство над дітьми. Цей випадок бачили в класі 22 дітей, протягом години я попередила директора. Діти були в шоковому стані, дехто з них, напевно від стресу, почав сміятися. Коли я запитала, чому ви не брали камери й не записували, дочка сказала, що вчителька забирає в них на уроці телефони. Тобто не було можливості навіть зробити відео або фото”.

Написали заяву й батьки потерпілого Владислава. Вони розповіли, що заклад намагався приховати інцидент, однак допоміг розголос. 

Наразі вчителька попросила вибачення, але її відсторонили від роботи. Педагогічна рада має розглянути питання її звільнення вже незабаром. Психологиня, яка працює в школі, розповіла, що вивчить ситуацію та працюватиме з учнями. 

Якщо провину освітянки доведуть, то їй загрожуватиме штраф від 850 до 1700 гривень або громадські роботи.

Нагадаємо, що нещодавно на Львівщині суд оштрафував директорку місцевого ліцею, яка цькувала учнів за їхній одяг. Про поведінку освітянки батьки дітей також дізналися з відео, яке опублікували в місцевій групі. Директорка погрожувала не пускати вихованців до закладу через одяг, хоча вже майже два роки минуло відтоді, як в Україні скасували указ про обов’язкову шкільну форму. 

Відомо, що за цькування неповнолітнього в Україні можна отримати покарання. З вересня минулого року поліція почала ставити булерів на облік.

Як показують соціологічні дослідження, майже 80% українських учнів вважають взаємоповагу та відсутність цькувань запорукою якісної освіти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter