На Львівщині суд ошрафував директорку, яка цькувала учнів за їхній одяг

Дата: 15 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Сокальський районний суд Львівської області визнав винною у булінгу школярів Наталію Щербань, директорку ліцею у Соснівці.

Про це у фейсбуці повідомила журналістка Вікторія Балицька, яка була присутня на засіданні суду 13 травня.

Наталія Щербань

67-річна очільниця навчального закладу критикувала дітей за їхній зовнішній вигляд. Школярі записали аудіо однієї з розмов Наталії Щербань з учнями та анонімно оприлюднили запис у фейсбуці.

Попередньо правоохоронці склали на освітянку протокол за статтею 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (булінг учасника освітнього процесу). 

Стаття передбачає накладення штрафу від 850 до 1700 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. 

У суді адмінпротокол щодо директорки розглядали понад 2 години. Суддя Тетяна Струс вислухала чотирьох школярів, їхніх батьків та саму директорку. У суді також переглянули відео з соцмереж, завдяки якому стало відомо про булінг школярів з боку Наталії Щербань.

Після оприлюднення цього аудіозапису директорка заявила, що не принижувала учнів, а лише хотіла “аби школярі мали пристойний вигляд“.

У підсумку, 67-річну Наталію Щербань оштрафували на 1360 грн за цькування учнів. Вона своєї провини не визнає та збирається оскаржити це рішення.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter