На Львівщині чинні та колишні поліцейські продавали особливо небезпечні наркотики

Дата: 21 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Чинних та колишніх працівників поліції Львівського райуправління Нацполіції викрили на незаконному зберіганні, перевезенні, збуті наркотичних засобів і психотропних речовин, службовому підробленні, одержанні неправомірної вигоди та притягненні явно невинуватого до кримінальної відповідальності.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Як з’ясували слідчі, заступник начальника відділу кримінальної поліції разом з працівниками підрозділу та колишнім правоохоронцем налагодили механізм зберігання, перевезення та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин. Продавали наркотики правоохоронці наркозалежним жителям Львова.

Крім цього, для покращення показників роботи правоохоронці фальсифікували провадження та штучно створювали докази для притягнення явно невинуватих до кримінальної відповідальності. Вони підкуповували потенційних фігурантів та давали їм наркотичні засоби за визнання провини.

Наразі за місцем роботи та проживання поліцейських провели обшуки. Про підозру оголосили чотирьом правоохоронцям. Ще двох оголосили в розшук.

Нагадаємо, що минулого року на Дніпропетровщині викрили поліцейських, які змушували людей продавати наркотики та зброю для підвищення показників. Постраждалих людей, яким за скоєння злочинів правоохоронці платили гроші та давали наркотики, також катували та залякували.

За останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, зґвалтування в травні минулого року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик, а також убивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині. Минулого року за скоєння злочинів звільнили 142 поліцейських. 

Активісти вже не перший рік кажуть про провал у реформі поліції, а звинувачують у цьому очільника МВС Арсена Авакова. Більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто

Фотографія обкладинки: pri.org

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter