На Київщині засудили пʼятьох підлітків, які торік заманили та зґвалтували дівчинку

Дата: 17 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Київській області засудили пʼятьох підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед засуджених – дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів.

Про це пише ТСН з посиланням на вирок Васильківського міськрайонного суду Київської області.

Фото: Depositphotos

За даними суду, 15 травня 2023 року компанія друзів запросила в гості 11-річну дівчинку. Спочатку вони напоїли її алкоголем, а потім роздягнули та закрили їй рот рушником. Після цього один з підсудних зґвалтував школярку.

Все це вони знімали на камеру. Коли все закінчилося, кривдники змушували потерпілу мовчати про злочин. Попри це мати дівчинки здогадалася про те, що сталося, і звернулася до поліції.

На суді сестра потерпілої та інша дівчинка розповіли, що їм надіслали відео, на якому учень 9 класу знущається з потерпілої, а інші в цей час тримають її. 

Тим часом підозрювані на суді заявили, що нібито вони не знущалися з дівчинки. Однак у поліції був відеозапис сексуального насильства. На кадрах видно, як підозрювані цькують дівчинку, а студентка 1 курсу училища, яка виховує дитину, вигукує: “Я завжди так з Льошею роблю”. 

Зрештою суд визнав усіх учасників події винними:

  • повнолітнього хлопця покарали на 10 років позбавлення волі, проте він перебував на іспитовому терміні через інший злочин, а тому 15 років він проведе у в’язниці; 
  • учня 9 класу засудили до 10 років позбавлення волі;
  • студентку училища – до 10 років позбавлення волі;
  • учениць 8 та 9 класів – до 10 років позбавлення волі. 

Усіх засуджених також внесуть до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. 

Нагадаємо, що в Мукачівському районі на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину. Спочатку один із хлопців вдарив дівчину в живіт, щоб уникнути опору та залякати її. Інший підліток нахилив неповнолітню та стиснув її голову між своїми ногами. Після того як хлопці зняли з дівчини одяг, вони по черзі її зґвалтували та знімали на телефон, а згодом відео надіслали учням школи.

За цей злочин суд призначив їм іспитовий термін на два роки. Підліткам не інкримінували статті 152 Кримінального кодексу (зґвалтування), яка передбачає суворіше покарання. Суд аргументував таке рішення пом’якшувальними обставинами: відсутністю судимості, хорошими характеристиками та частковим відшкодуванням потерпілій.

Згодом Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець узяв під особистий контроль цю резонансну справу. 

Батько неповнолітньої також подав апеляцію на вирок суду щодо нападників. Раніше, за його словами, місцевий прокурор відмовив чоловіку в праві оскаржити вирок суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter