На Київщині понад 700 кухарів пройшли навчання для роботи в школах

Дата: 15 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

На Київщині, яка стала одним з перших регіонів України, де почали реформу шкільного харчування, нині вже понад 700 кухарів пройшли спеціальне навчання для роботи в закладах освіти. 

Про це розповіли в МОН. 

Ілюстраційне зображення. Фото: ti-ukraine.org

Реформу шкільного харчування урядовці почали у 2020 році. 

На Київщині створили три кулінарні хаби та підготували 32 тренерів, яких у міністерстві називають “агентами змін”. 

Наше завдання – не модернізувати кухні, замінити обладнання і прибрати або додати щось до меню. Ми з вами маємо амбітніші плани. Ми прагнемо зробити так, щоб якомога більша кількість дітей мала доступ до здорової їжі. Але найголовніше, щоб наші діти свідомо обирали не фастфуд і снеки, а овочі, фрукти й ту їжу, яка допоможе їм вирости здоровими. І робили це як у школі, так і вдома”, – каже керівник Національної асоціації громадського харчування та офісу реформи шкільного харчування Орест Степаняк

Харчові звички й уподобання формуються з дитинства та впливають на основні показники здоров’я від народження до останніх днів життя, втім в Україні, наприклад, третина людей має підвищений артеріальний тиск або гіпертензію, що розвиваються через надмірне споживання солі. Середній добовий рівень споживання солі серед українців становить 12,6 грама, що перевищує в понад два з половиною рази рекомендовану кількість 5 грамів. 

Нагадаємо, що навчальні центри для шкільних кухарів цього року відкриють у Полтавській, Тернопільській та Сумській областях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter