На Київщині поліцейські затримали торговців людьми, які продавали жінок у сексуальне рабство

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У Київській області поліція викрила канал торгівлі людьми. Правоохоронці затримали 21-річну жінку, яка разом з пособниками вербувала та переправляла за кордон українок віком від 17 до 35 років для надання послуг сексуального характеру.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Скриншот з відео Нацполіції

“Дівчат відправляли в такі країни, як Республіка Литва, ОАЕ та Князівство Монако. Зловмисники діяли з 2022 року. Щомісячний дохід від сексуальної експлуатації однієї дівчини становив понад 15 000 євро”, – йдеться в повідомленні.

Кількість жінок, які стали жертвами торгівлі людьми становить понад 10 осіб.

Працівники управління міграційної поліції викрили зловмисників під час спроби переправити через державний кордон 21-річну українку. Дівчину висадили з автобуса на одному з прикордонних пропускних пунктів.

Поліцейські провели п’ять санкціонованих обшуків та вилучили мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, блокноти, чорнові записи та інші речові докази.

Правоохоронці Київщини за фактом торгівлі людьми (ч. 2 ст. 149 ККУ) повідомили організаторці про підозру. Тепер їй може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Раніше ZMINA писала, що, за даними ООН, приблизно 65% жертв торгівлі людьми, які виїхали за кордон, – це молоді жінки та дівчата, яких здебільшого вербують для сексуальної експлуатації.

Нагадаємо, внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну різко збільшилася кількість випадків торгівлі людьми та сексуальних злочинів щодо українок. Переважно жінок заманюють брехливими обіцянками в мережі, вчиняють щодо них насильство в країнах, що приймають, або перехоплюють безпосередньо на кордоні торговці людьми під прикриттям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter