На Київщині митрополита УПЦ МП судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі

Дата: 17 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці Київської області скерували до суду обвинувальний акт щодо митрополита УПЦ московського патріархату за розпалювання релігійної ворожнечі. Тепер чоловікові може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Київської області.

“Правоохоронці Фастівського управління поліції встановили, що у червні священнослужитель записував та викладав у мережу відео з висловлюваннями, які спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі, а також мають ознаки підбурювання громадян до міжконфесійних конфліктів”, йдеться у повідомленні.

Крім того, на відеозаписах зафіксовано негативне ставлення до органів державної влади, правоохоронних структур, органів місцевого самоврядування та громадських активістів. 

У жовтні цього року фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України. 

Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. 

Нагадаємо, у травні поточного року настоятелю Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП оголосили про підозру в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Раніше ZMINA повідомляла, що у вересні 2023 року настоятелю церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ московського патріархату на Житомирщині повідомили про підозру у розпалюванні релігійної ненависті. Йому загрожує штраф або від 2 до 5 років за ґратами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter