На КПВВ “Каланчак” не працює пункт експрес-тестування на коронавірус – INжир

Дата: 28 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

На КПВВ “Каланчак”, що на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом, не тестують на коронавірус. 

Про це повідомив медіапроєкт “INжир” на своїй фейсбук-сторінці після візиту до КПВВ 27 квітня. 

 

Повідомляється, що всім іноземцям, які в’їжджають через КПВВ пропонують зробити тест на коронавірус у смт Каланчак, за 30 км від самого контрольного пункту.

Крім того, на КПВВ не працює центр надання адміністративних послуг. Закритими також залишаються всі приміщення сервісної зони, зокрема як безкоштовний, так і платний туалети.

Раніше в Офісі Уповноваженої Верховної Ради з прав людини обурилися тим, що пункт експрес-тестувань на КПВВ “Каланчак” не працював. Там також закликали Херсонську обласну державну адміністрацію передбачити цілодобове експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу на КПВВ “Чонгар”.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на початку січня доручив Херсонській облдержадміністрації розмістити на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю пункти, де проводитимуть експрес-тестування на антитіла до COVID-19.

Як відомо, пропуск на тимчасово окуповану територію здійснюється лише через три українські контрольні пункти в’їзду-виїзду: “Чонгар”, “Каланчак” та “Чаплинка”. Щороку в обидва боки через них проходить 2,5 млн людей, що дорівнює кількості мешканців довоєнного півострова.

Торік у травні Мінреінтеграції створило державне підприємство “Реінтеграція і відновлення” для управління контрольними пунктами в’їзду-виїзду. Його очолив Дмитро Ланін, бізнесмен з Миколаєва, який керував бізнесом у Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter