Держпідприємство, що керує КПВВ, очолив бізнесмен, активи якого вдесятеро перевищують доходи

Дата: 18 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Мінреінтеграції) створило державне підприємство “Реінтеграція і відновлення” для управління контрольними пунктами в’їзду-виїзду.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков, передає Інтерфакс-Україна.

“Перше завдання цього держпідприємства – наші контрольні пункти в’їзду-виїзду зібрати в одному місці для ефективного управління“, – сказав він і додав, що Мінреінтеграції має бути міністерством горизонтального характеру, не вертикального.

“Це потроху й освіта, і охорона здоров’я, і інфраструктура, і соціальна політика. Завдання – відновити території Донецької та Луганської областей, які підконтрольні сьогодні Україні й постраждали. А після того, як Україна вийде на кордони з РФ, звісно, всю територію, яка розграбована і сьогодні тимчасово окупована”, – додав Резніков.

Олексій Резніков

За даними Центру журналістських розслідувань, зареєстроване 23 квітня в Херсоні держпідприємство очолив Ланін Дмитро Олександрович, бізнесмен з Миколаєва, який керував бізнесом у Криму. Основний вид діяльності держпідприємства –  державне управління загального характеру. Окрім того, серед видів діяльності вказано, зокрема, основні типи будівельних робіт, діяльність, пов’язану з транспортом, управління трудовими ресурсами, діяльність у галузі оборони, зв’язків із громадськістю. 

Дмитро Ланін подав декларацію кандидата на посаду директора 2 травня 2020 року. За даними, зазначеними в документі, він власник трьох житлових будинків, квартири й чотирьох земельних ділянок. Також чоловік задекларував спільну сумісну власність у ТОВ “Лейтена” і ТОВ “Надія-Миколаїв”. Загалом, як встановили аналітики проєкту “Канцелярської сотні” “Декларації”, активи Ланіна більше ніж удесятеро перевищують його доходи. 

Крім того, Дмитра Олександровича Ланіна вказано в держреєстрі як керівника ТОВ “Парк Готель Саки” в м. Саки в окупованому Криму. 

На сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відсутнє оголошення про вакансію на посаду директора ДП “Реінтеграція та відновлення”. 

Нагадаємо, 4 березня 2020 року на посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України був призначений адвокат Олексій Резніков. Заступниками глави Мінреінтеграції призначено Ростислава Замлинського і Давида Макар’яна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter