В Офісі Омбудсмана обурені відсутністю тестів на коронавірус на КПВВ “Каланчак”

Дата: 24 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Офіс Уповноваженої Верховної Ради з прав людини “вчергове” надішле листи реагування до Херсонської обласної державної адміністрації (ХОДА) через відсутність експрес-тестування на коронавірусну інфекцію біля КПВВ “Каланчак”.

Про це повідомляє пресслужба Омбудсмана на своїй фейсбук-сторінці після проведеного моніторингу на КПВВ. 

Представниця Уповноваженої щодо дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим і Севастополя Ірина Веригіна заявила, що, згідно з урядовою постановою, саме ХОДА повинна була забезпечувати функціонування пункту експрес-тестування.

Вона повідомила, що громадська приймальня Омбудсмана отримала чергові звернення від обурених громадян, які перетнули адміністративну межу з Кримом спеціально, щоб пройти експрес-тестування на антиген коронавірусу SARC-CoV-2, однак не змогли цього зробити.

Коли монітори Омбудсмана прибули на КПВВ, то побачили, що пункт тестування не працює, а двері до приміщення центру надання адміністративних послуг Чаплинської селищної ради зачинено. На вікні ЦНАПу розміщено оголошення, в якому пропонується для проведення експрес-тесту на COVID-19 звернутися в кабінет обсервації №24 за адресою: провулок Зарічний, 14, в смт Каланчак.

“З урахуванням того, що між КПВВ “Каланчак” та смт Каланчак відсутнє транспортне сполучення, люди вимушені шукати перевізників та додатково нести фінансові затрати”, – мовиться в повідомленні. 

В Омбудсмана також звертають увагу, що територія сервісної зони дуже засмічена, на що працівники офісу постійно звертали увагу.

Головний спеціаліст департаменту здоров’я ХОДА Денис Литвин у коментарі Крим.Реалії пояснив, що в Каланчацькому центрі первинної медико-санітарної допомоги та Каланчацькій районній лікарні “фізично не вистачає медперсоналу, щоб забезпечити експрес-тестування” на адмінкордоні. Коли відновиться експрес-тестування на коронавірус на “Каланчаку”, він не відповів.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на початку січня доручив Херсонській облдержадміністрації розмістити на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю пункти, де проводитимуть експрес-тестування на антитіла до COVID-19.

Торік у травні Мінреінтеграції створило державне підприємство “Реінтеграція і відновлення” для управління контрольними пунктами в’їзду-виїзду. Його очолив Дмитро Ланін, бізнесмен з Миколаєва, який керував бізнесом у Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter