Офіс Омбудсмана нарікає, що на КПВВ “Чонгар” не працює цілодобово пункт тестування на коронавірус

Дата: 03 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини закликає Херсонську обласну державну адміністрацію (ХОДА) передбачити цілодобове експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 на КПВВ “Чонгар”. 

Відповідні рекомендації Офіс Омбудсмана надіслав ХОДА, повідомила на своїй фейсбук-сторінці представниця Уповноваженого щодо дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим і Севастополя Ірина Веригіна.

Співробітники Омбудсмана відвідали КПВВ і виявили, що в сервісній зоні немає покажчиків розташування пункту тестування. Через це громадяни не знають про його розташування. 

“Позитивним є те, що пункт тестування працює щодня, навіть у вихідні дні, що підтверджується повідомленнями, які надходять від громадян. Але оскільки КПВВ “Чонгар” працює цілодобово, то і роботу пункту тестування потрібно організувати також цілодобово. На це я звернула увагу під час спілкування із заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації Дмитром Бутрієм”, – написала Веригіна.

Раніше в Офісі Омбудсмана обурилися відсутністю тестів на коронавірус на КПВВ “Каланчак”. 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на початку січня доручив Херсонській облдержадміністрації розмістити на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю пункти, де проводитимуть експрес-тестування на антитіла до COVID-19.

Торік у травні Мінреінтеграції створило державне підприємство “Реінтеграція і відновлення” для управління контрольними пунктами в’їзду-виїзду. Його очолив Дмитро Ланін, бізнесмен з Миколаєва, який керував бізнесом у Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter