На Кіровоградщині прокуратура домоглась м’якшого покарання для підлітка, винного у ДТП

Дата: 18 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Кіровоградська обласна прокуратура оскаржила у суді вирок підлітку, винному у ДТП. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Shutterstock

Події, щодо яких судили неповнолітнього, трапились торік у липні в місті Новоархангельськ. 

Тоді хлопець без посвідчення сів за кермо батькового мотоцикла та поїхав разом зі своїм неповнолітнім товаришем. Водій не впорався з керуванням на мокрій дорозі, тож мотоцикл перекинувся, внаслідок чого травмувався пасажир.

Суд першої інстанції відправив підлітка до в’язниці на рік, втім, у прокуратурі таке покарання розцінили надто суворим.  

“Кримінальне правопорушення вчинене неповнолітнім вперше, він щиро розкаявся та активно сприяв слідству. Хлопець має позитивні характеристики з місця проживання та навчання. Крім того, потерпілий просив не позбавляти волі свого товариша”, – звертали увагу прокурори на низку пом’якшуючих обставин. 

У підсумку апеляційний суд вирішив покарати підлітка 90 годинами громадських робіт з позбавленням права керувати авто строком на 3 роки. Хлопця звільнили з-під варти прямо у залі. 

Прокурори звернули увагу, що справа підлітка з Кіровоградщини є яскравим прикладом застосування норм правосуддя, дружнього до дитини. 

Нагадаємо, що Україна входить в десяток європейських країн з найбільшою кількістю тих, хто перебуває у місцях позбавлення волі. В середньому 125 ув’язнених припадають на 100 тисяч населення, що є вищим за середній показник по Європі – 106 в’язнів на 100 тисяч населення. 

Тисячі українських засуджених перебувають за ґратами, зокрема через різницю з європейськими нормами щодо зберігання наркотиків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter