На Харківщині до 15 років увʼязнення засудили жінку, яка передавала окупантам інформацію про ЗСУ

Дата: 28 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Зміївський районний суд Харківської області засудив до 15 років ув’язнення жінку, яка співпрацювала з окупантами. Крім того, у неї конфіскують майно. 

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. 

“За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винною 39-річну мешканку с. Височинівка Чугуївського району за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)”, – йдеться у повідомленні. 

Прокурори в суді довели, що з початку російського вторгнення жінка систематично здійснювала пошук та збір відомостей щодо дислокації українських військових та техніки у Чугуївському районі Харківської області.

Засуджена передавала вказані відомості через соціальні мережі, в тому числі заборонені в Україні, представникам РФ та так званих “ДНР” та “ЛНР”.

Вироком суду від 27 липня жінці призначено покарання: 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали агента воєнної розвідки РФ, який повідомляв росіянам інформацію для обстрілів Житомирщини й планував вступити до “розстрільних груп” окупантів. Наразі слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter