На Житомирщині затримали агента воєнної розвідки РФ, який планував вступити до “розстрільних груп” окупантів

Дата: 22 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали агента воєнної розвідки РФ, який повідомляв росіянам інформацію для обстрілів Житомирщини й планував вступити до “розстрільних груп” окупантів.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Фото: Служба безпеки України

За інформацією СБУ, підозрюваний надавав своєму російському куратору карти з прив‘язкою до місцевості щодо розташування військових об’єктів ЗСУ та підприємства-виробника оборонної продукції на території Житомирщини. 

Отриману інформацію військові РФ планували використати для проведення масованих ракетних ударів по стратегічно важливій інфраструктурі.

“Встановлено, що зрадником є мешканець Коростеня, який раніше працював на одному зі стратегічно важливих заводів. За інформацією контррозвідників, “куратор” від ГРУ провів зі своїм агентом детальний інструктаж щодо збору і конспіративних каналів передачі розвідінформації”, – зазначив Дехтяренко. 

Наразі слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Раніше ZMINA писала, що СБУ викрила агентку, яка інформувала спецслужби РФ для ракетних ударів по Києву. Вона збирала інформацію про місця розташування військової техніки, блокпостів, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у столиці та області.

Нагадаємо, що з 24 лютого 2022 року Державне бюро розслідувань розглядає 504 кримінальних провадження за державну зраду (ст. 111 ККУ), за колабораційну діяльність – 139 проваджень (ст. 111-1 ККУ), дев’ять – щодо пособників держави-агресора (ст. 111-2 ККУ).

198 фігурантам повідомлено про підозру, 111 оголошено в розшук. Ще 1234 особи перевіряються на причетність до державної зради та колабораційної діяльності. До суду за цими статтями скеровано 14 проваджень.

Найбільшу кількість проваджень відкрито в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter