СБУ викрила агентку, яка інформувала спецслужби РФ для ракетних ударів по Києву

Дата: 18 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили агентку спецслужб РФ, яка збирала координати об’єктів для ракетних ударів по Києву. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

 
Фото: Служба безпеки України

“Служба безпеки України затримала російську агентку, яка збирала інформацію про місця розташування військової техніки, блокпостів, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у столиці та області”, – йдеться в повідомленні. 

За попередньою інформацією, російські війська планували використати ці дані для завдавання ракетних ударів, а також для можливого проведення диверсій у Києві.

“За даними слідства, 60-річна громадянка України отримувала завдання від своїх кураторів з РФ і передавала їм фотографії та геолокації військових об’єктів. Для цього використовувала програми-месенджери”, – пояснює СБУ.

Наразі жінці повідомлено про підозру в державній зраді. Розслідування триває.

Відомо, що з 24 лютого 2022 року Державне бюро розслідувань розглядає 504 кримінальних провадження за державну зраду (ст. 111 ККУ), за колабораційну діяльність – 139 проваджень (ст. 111-1 ККУ), дев’ять – щодо пособників держави-агресора (ст. 111-2 ККУ).

198 фігурантам повідомлено про підозру, 111 оголошено в розшук. Ще 1234 особи перевіряються на причетність до державної зради та колабораційної діяльності. До суду за цими статтями скеровано 14 проваджень.

Найбільшу кількість проваджень відкрито в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter