На фронті загинув одеський активіст Дмитро Лесич

Дата: 08 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

30 листопада поблизу населеного пункту Діброва на Луганщині, виконуючи бойове завдання, загинув лейтенант Національної гвардії України, громадський активіст Дмитро Лесич з позивним “Вайт”. 

Про це повідомив міський голова Кам’янського Андрій Білоусов у своєму телеграм-каналі. 

Дмитро Лесич. Фото: Максим Попов

Дмитро Лесич народився 29 вересня 1999 року. У 2022 році закінчив Одеську юридичну академію. З початком війни 24 лютого він вступив до ТрО, а 26 лютого минулого року став служити в Національній гвардії України.

Дмитро був випускником соціально-правового факультету Національного університету “Одеська юридична академія” та мав у планах стати правозахисником.  

До повномасштабного вторгнення він працював юристом в Одеському обласному центрі патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді.

“Він запам’ятався відповідальним, щирим, чесним, справжнім громадянином своєї країни. Попри зовсім юний вік, багато зробив для патріотичного руху Одеси й ніколи не залишався осторонь жодних важливих подій”, — зазначили у повідомленні.

У студентські роки Дмитро був активним громадянином, брав участь у багатьох акціях прямої дії, мирних зібраннях та акціях протесту в Одесі, розповів його колега Максим Попов.

“Розмірковуючи про майбутнє, Дмитро казав: “Наразі я повністю поглинутий військовими справами та тим, чим живе зараз мій підрозділ. Однак у ті вільні хвилини, які я маю аби задуматись над майбутнім, я хотів би продовжити свою кар’єру юриста і в майбутньому адвоката, продовжити займатись улюбленою справою, тобто займатись правом”, – написав Попов. 

Поховали бійця 6 грудня в рідному місті. У нього залишилися батьки та брат. 

Нагадаємо, раніше ZMINA писала про те, що: 

  • Під Кліщіївкою на Бахмутському напрямку загинув член тернопільського осередку Спілки української молоді Ярослав Кондришин з позивним “Ярко”.
  • Молодший сержант Олександр Меньшов загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Кліщіївка Донецької області.
  • На фронті загинув військовий та письменник, автор роману-щоденника “Спокійної ночі” Максим Петренко. Влітку 2022 року його оголосили зниклим безвісти, але тепер смерть підтвердила експертиза ДНК.
  • У боях на околицях Роботиного на Запорізькому напрямку загинув військовослужбовець Збройних сил України, засновник і редактор рівненського видання “Горинь.інфо”, громадський активіст, пластун із Рівненщини Тарас Давидюк з позивним “Старий”.
  • Під час виконання завдання на півночі Чернігівської області загинув спецпризначенець, співзасновник громадської організації “Спілка учасників бойових дій та активних громадян” Андрій Кудабеков.
  • На Луганщині, неподалік Кремінної в Серебрянському лісництві, загинув випускник Української академії лідерства, пластун і військовослужбовець Сергій Молчанов з позивним “Пельмень”.
  • Минулого року на війні, рятуючи мирних жителів Запоріжжя, загинув пластун і військовослужбовець Павло Заяць. 
  • Під Бахмутом на Донеччині загинув пластун, командир роти 35 окремого стрілецького батальйону Збройних сил України Іван Созанський. 
  • Під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра загинув пластун Богдан Сенюк.
  • Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області загинув учасник Революції гідності Олег Струбіцький.
  • Поблизу села Роботине Запорізької області загинув боєць Збройних сил України, пластун, український музикант і учасник фолькгурту “КораЛЛі” Андрій Чепіль.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter