На фронті загинув пластун, активіст і музикант гурту “КораЛЛі” Андрій Чепіль

Дата: 04 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Поблизу села Роботине Запорізької області загинув боєць Збройних сил України, пластун, український музикант і учасник фолькгурту “КораЛЛі” Андрій Чепіль. Це сталося 28 червня 2023 року, проте лише зараз вдалось ідентифікувати його за допомогою ДНК-експертизи.

Про це повідомила скаутська організація “Пласт”. 

Музикант і учасник фолькгурту “КораЛЛі” Андрій Чепіль. Фото з фейсбуку

Андрій Чепіль з позивним Кріс мобілізувався до ЗСУ в березні 2022 року, а раніше строкову військову службу проходив в оркестрі президентського полку імені Богдана Хмельницького.

Спочатку Чепіль служив кулеметником в одному з підрозділів ЗСУ і брав участь у бойових діях на Харківщині біля Ізюма та Куп’янська. Згодом перейшов до 47 окремої механізованої бригади “Магура”, пройшов військові навчання в Німеччині. Служив головним сержантом взводу.

Боєць загинув разом із трьома побратимами поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку, штурмуючи ворожі позиції. Через щільний вогонь тіла загиблих бійців вдалось евакуювати лише наприкінці липня. Їх передали на ДНК-експертизу, яка тривала понад два місяці.

Чепіль був відомий також як учасник кавер-гуртів “Frisson Band” і “Smerichka”, вокаліст і саксофоніст, а також учасник фолькрок-гурту “КораЛЛі”.

Із 2001 року разом зі старшим братом Віталієм і молодшим Орестом долучився до скаутської організації “Пласт”. Був новаком рою “Бобренята” з гнізда “Лісові бешкетники”. Згодом – юнак гуртка “Саламандери” 79 куреня імені Липинського.

Нагадаємо, раніше ZMINA писала про те, що: 

  • минулого року на війні, рятуючи мирних жителів Запоріжжя, загинув пластун і військовослужбовець Павло Заяць; 
  • під Бахмутом на Донеччині загинув пластун, командир роти 35 окремого стрілецького батальйону Збройних сил України Іван Созанський; 
  • під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра загинув пластун Богдан Сенюк.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter