На Бахмутському напрямку загинув сумівець Ярослав Кондришин

Дата: 04 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Під Кліщіївкою на Бахмутському напрямку 27 листопада загинув член тернопільського осередку Спілки української молоді Ярослав Кондришин з позивним Ярко.

Про це повідомляє громадська організація СУМ в Україні на своїй сторінці у фейсбуку. 

Ярослав Кондришин. Фото: Спілка української молоді

Ярослав Кондришин народився в Тернополі, здобув освіту вчителя інформатики та математики в Тернопільському педагогічному університеті. Пізніше працював у технічному коледжі Тернопільського технічного національного університету імені Івана Пулюя. 

Він долучився до сумівської спільноти на початку 2000-х років.

“Ярко не займав жодних посад, але завжди був обов’язким та відданим членом осередку. Таким дають відзнаку “Каменяра”, але він не мав жодних відзнак. Коли друзі попросили його надіслати фото для спецвидання про сумівців-бійців, то він скромно написав, що ще нічого не зробив для того, щоб потрапити на сторінки видання”, – розповіли в організації.

Особливим захопленням Ярка було вишивання.

До війська чоловік потрапив улітку 2023 року, став бійцем 42 окремої механізованої бригади. 23 листопада йому виповнилося 38 років. 27 листопада захисник загинув у бою з окупантами на Бахмутському напрямку.

“Нашого Ярка завжди вирізняли чесність, щирість, людяність, дієвий патріотизм, віра в добро та усвідомлення того, що це добро у світі маємо примножувати своїми руками. Ярко був залюблений у життя, сприймаючи його з особливою філософією людини, яка знає, що має робити і до чого вона покликана”, – йдеться в повідомленні.

На сторінці Великобірківської селищної ради в соцмережі повідомили, що з 27 листопада 2023 року боєць вважався зниклим безвісти. 2 грудня тіло військовослужбовця знайшли та евакуювали. Інформацію про зустріч загиблого захисника та чин похорону обіцяють повідомити додатково.

Нагадаємо, раніше ZMINA писала про те, що: 

  • Молодший сержант Олександр Меньшов загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Кліщіївка Донецької області.
  • На фронті загинув військовий та письменник, автор роману-щоденника “Спокійної ночі” Максим Петренко. Влітку 2022 року його оголосили зниклим безвісти, але тепер смерть підтвердила експертиза ДНК.
  • У боях на околицях Роботиного на Запорізькому напрямку загинув військовослужбовець Збройних сил України, засновник і редактор рівненського видання “Горинь.інфо”, громадський активіст, пластун із Рівненщини Тарас Давидюк з позивним Старий.
  • Під час виконання завдання на півночі Чернігівської області загинув спецпризначенець, співзасновник громадської організації “Спілка учасників бойових дій та активних громадян” Андрій Кудабеков.
  • На Луганщині, неподалік Кремінної в Серебрянському лісництві, загинув випускник Української академії лідерства, пластун і військовослужбовець Сергій Молчанов з позивним Пельмень.
  • Минулого року на війні, рятуючи мирних жителів Запоріжжя, загинув пластун і військовослужбовець Павло Заяць. 
  • Під Бахмутом на Донеччині загинув пластун, командир роти 35 окремого стрілецького батальйону Збройних сил України Іван Созанський. 
  • Під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра загинув пластун Богдан Сенюк.
  • Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області загинув учасник Революції гідності Олег Струбіцький.
  • Поблизу села Роботине Запорізької області загинув боєць Збройних сил України, пластун, український музикант і учасник фолькгурту “КораЛЛі” Андрій Чепіль.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter