На фронті загинув активіст, автор блогу “Київ, що зникає” Сергій Миронов

Дата: 18 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На фронті загинув київський активіст, екскурсовод, автор блогу “Київ, що зникає”, реставратор старовинних дверей Сергій Миронов.

Про це повідомила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова на своїй сторінці у фейсбуку.

“Сергій вів блог про Київ і гарні закинуті й не закинуті будинки, водив екскурсії. Писав трохи книги. Реставрував старі двері… Гинуть люди, які любили Київ усім серцем і своїми справами. Люди, які любили vanishing Київ (що зникає) і хотіли його трохи зберегти для нащадків, самі зникають. Це дуже боляче”, — написала вона.

Про загибель Сергія Миронова також повідомила тревел-блогерка Альона Дєньга.

Вона розповіла, що чоловік дуже любив Київ, вивчав його деталі, історію, днями просиджував в бібліотеках, вишукуючи й співставляючи історичні дані, займався міською археологією.

“Я ще не зустрічала більш захопленої людини. Всім цим він щиро ділився з усіма охочими на своїх прогулянках, які тривали по 4–5 годин, бо ніхто не хотів розходитися та відпускати Сергія, а він продовжував розповідати, розповідати й розповідати. Він знав ледь не напам’ять коди до під’їздів усіх старих будинків Києва, навіть мав окремі ключі від деяких дворів, він знав в якому під’їзді стоїть столітня щітка для взуття з кінського волосу, а де за совєтів законсервували цілі пожежні сходи”, — згадала вона.

З самого початку повномасштабного наступу Сергій пішов захищати Київ, рвався до бою, хотів на нуль, всіляко допомагав своєму підрозділу, розповіла Альона Дєньга. А кілька днів тому, захищаючи своїх побратимів, отримав поранення, від яких помер в шпиталі. 

Рік тому “Суспільне” зняло фільм про Сергія Миронова.

Раніше стало відомо, що на війні з російськими окупантами загинув боєць 103 бригади ТрО ЗСУ, режисер львівського телеканалу “Перший Західний” Василь Яворський.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter