На Донеччині загинув воїн “Вовків да Вінчі”, член Національного Альянсу Юрій Юхимюк

Дата: 21 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув український воїн із батальйону “Вовки да Вінчі”, член громадської організації “Національний Альянс” Юрій Юхимюк.

Про це повідомила громадська організація на своїй сторінці в інстаграмі. 

Фото: з фейсбук-сторінки

“В бою за Україну загинув наш побратим, друг “Юхим” – Юрій Юхимюк”, – йдеться в повідомленні.

Юрій Юхимюк був членом громадської організації “Національний Альянс”, учасником та інструктором декількох десятків таборів і заходів.

Останні роки навчався та працював за кордоном у Німеччині, але 24 лютого минулого року повернувся в Україну і став до лав Збройних сил. 

“Далі були місяці навчання і опанування міномета та гармат. А вже скоро наведена зброя успішно знищувала ворога на Харківщині та Донбасі”, – пишуть його побратими. 

Юхим був навідником гармати у 1 батальйоні “Вовки да Вінчі”. Загинув у ході операції оборони міста Бахмут.

Раніше на фронті під Бахмутом, що на Донеччині, загинув фотограф-натураліст Денис Кривий. Він намагався врятувати поранених побратимів.

Також, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув волонтер спільноти “Будуємо Україну разом”, військовослужбовець Збройних сил України Михайло Алєксєєнко.

Нагадаємо, поблизу села Шипилівка Луганської області загинув керівник осередку “Пласт” в Галичі, військовослужбовець 50 полку імені полковника Семена Височана Національної гвардії України з позивним “Мольфар” Петро Ткачівський.

А в боях на Соледарському напрямку на Донеччині внаслідок артилерійського обстрілу загинув активіст Спілки української молоді, молодший сержант Сил територіальної оборони ЗСУ Юрій Мороз.

Також поблизу населеного пункту Хромове на Донеччині загинув український військовослужбовець та волонтер Володимир Тихенко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter