На війні загинув волонтер спільноти “Будуємо Україну Разом” Михайло Алєксєєнко

Дата: 20 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув волонтер спільноти “Будуємо Україну Разом”, військовослужбовець Збройних сил України Михайло Алєксєєнко.

Про це повідомили у громадській організації “Будуємо Україну Разом” у фейсбуку.

Волонтер спільноти “Будуємо Україну Разом” Михайло Алєксєєнко. Фото з фейсбуку

Загиблий родом зі Слов’янська на Донеччині, де й створив проєкт реукраїнізації.

За словами спільноти “Будуємо Україну Разом”, на початку повномасштабної війни Михайло евакуювався зі Слов’янська до Львова, де вступив до лав територіальної оборони ЗСУ. Згодом він поїхав воювати на Схід.

Міша був дуже голосним, на все мав коментар. Ніколи не мовчав, здавалось, говорив тисячі слів в секунду. Завжди намагався заповнити тишу, ніби помовчати ми можемо і не поруч, а якщо вже сидимо в одному приміщенні, то треба наговоритись і набутись”, – згадує волонтерка спільноти Таня Симкович.

За словами друзів, Михайло багато жартував та придумував смішні кричалки. Про загибель Алєксєєнка повідомила також Юлія Біденко, доцентка кафедри політології Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, випускником якого був захисник.

“Жахлива новина, один із моїх улюблених випускників Михайло Алєксєєнко загинув у бою. Він був дуже проукраїнським, захищав права студентів, розвивав неформальну освіту та активно співпрацював із громадськими ініціативами БУР”, – написала вона у фейсбуку. 

Нагадаємо, що раніше поблизу села Шипилівка Луганської області загинув керівник осередку “Пласт” в Галичі, військовослужбовець 50 полку імені полковника Семена Височана Національної гвардії України з позивним “Мольфар” Петро Ткачівський.

А в боях на Соледарському напрямку на Донеччині внаслідок артилерійського обстрілу загинув активіст Спілки української молоді, молодший сержант Сил територіальної оборони ЗСУ Юрій Мороз.

Також поблизу населеного пункту Хромове на Донеччині загинув український військовослужбовець та волонтер Володимир Тихенко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter