На Луганщині загинув пластун із Прикарпаття Петро Ткачівський

Дата: 19 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

9 квітня поблизу села Шипилівка Луганської області загинув керівник осередку “Пласту” в Галичі, військовослужбовець 50 полку імені полковника Семена Височана Національної гвардії України з позивним Мольфар Петро Ткачівський.

Про це повідомляє голова наглядової ради “Пласту” Юрій Юзич на своїй сторінці у фейсбуці.

Петро Ткачівський. Фото з фейсбуку.

Ткачівський народився 1971 року в селі Козина Івано-Франківського району. Працював автомеханіком та захоплювався бджолярством. 

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловік вступив до ЗСУ. Виконував військові завдання у Вараші Рівненської області, а з 4 квітня цього року воював на Луганщині.

Поховали пластуна і військовослужбовця 17 квітня на старому кладовищі села Залуква Галицької громади. Голова громади Олег Кантор повідомив, що Ткачівський загинув від уламкового поранення в шию. 

Загиблого нагородили відзнакою “Залізний хрест”, яку вручають пластунам, що загинули, боронячи свою землю. У Ткачівського залишилися дружина, двоє дітей та троє внуків. 

Нагадаємо, що раніше в боях на Соледарському напрямку на Донеччині внаслідок артилерійського обстрілу загинув активіст Спілки української молоді, молодший сержант Сил територіальної оборони ЗСУ Юрій Мороз.

Також поблизу населеного пункту Хромове на Донеччині загинув український військовослужбовець та волонтер Володимир Тихенко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter