Під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий, роботи якого публікували в National Geographic

Дата: 17 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На фронті під Бахмутом, що на Донеччині, загинув фотограф-натураліст Денис Кривий. Він намагався врятувати поранених побратимів.

Про це повідомило первомайське видання “ГардCity”.

Фото: Галина Волгіна

Про загибель фотографа також написала його дружина Галина Волгіна.

“Сьогодні я дізналася про втрату найкращої і найважливішої для себе людини. Мого чоловіка. Мого друга. Мого Сонця. Найкращого батька двох маленьких дівчат. Дєні більше нема. Він загинув у Бахмуті. Намагаючись врятувати поранених побратимів. Герой і захисник. Він завжди робив все і навіть більше, а вважав, що все одно недостатньо. Він добровільно обрав свій шлях і з честю пройшов його. Пам’ятаймо його!” – йдеться в дописі Галини Волгіної.

Журналіст “ГардCity” Володимир Галузінський у коментарі ІМІ розповів, що Денис служив у Силах спеціальних операцій, навесні 2022-го пішов до війська добровольцем.

“Він мав міжнародну премію FIAP, це найпрестижніший європейський конкурс фотохудожників. Ми з ним навчалися разом в університеті з першого курсу, він фактично на моїх очах відбувся як фотохудожник, як пейзажник. Його фотографії публікували в National Geographic. Його багато робіт опубліковано тут, на місцевому локальному рівні на Миколаївщині: в путівниках, гайдах туристичних по “Бузькому Гарду”. Він тісно співпрацював з Національним парком “Бузький Гард”, це окремий етап життя”, – зазначив ІМІ Галузінський.

Як повідомили на офіційній сторінці національного природного парку “Бузький Гард”, Денис Кривий був лауреатом багатьох міжнародних фотоконкурсів, співпрацював з National Geographic Ukraine. 

Фото: Дениса Кривого

Фотограф брав участь у виставках у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Житомирі, Рівному, Первомайську, Косові. Деякі роботи Дениса зберігаються в приватних колекціях у країнах Європи, Північної Америки та Азії. 

“Молодий, енергійний, талановитий, автор фотовиставки “Краса Бузького Гарду”, яка неодноразово демонструвалась у музеях нашої країни. Фото Дениса Кривого красуються у виданнях національного природного парку “Бузький Гард”, на сайті парку, стендах, путівниках, листівках та інших публікаціях. Ми ніколи не забудемо світлі справи та талант Дениса!” – йдеться в дописі.

За даними ІМІ, Денис Кривий став 58-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії.

Нагадаємо, на фронті також загинув відомий журналіст і комунікаційник Олександр Бондаренко. Це сталося під Кремінною на Луганщині. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на фронті 20 квітня загинув радіоведучий “Суспільного”, стрілець-снайпер механізованого батальйону Дмитро Сірик

А в грудні на Луганщині загинув старший кулеметник бронеавтомобіля Владислав Дзіковський, який до повномасштабної війни працював системним адміністратором “Детектора медіа”. Про загибель чоловіка остаточно стало відомо на початку квітня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter