На війні загинув радіоведучий Суспільного Дмитро Сірик

Дата: 25 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На фронті 20 квітня загинув радіоведучий Суспільного, стрілець-снайпер механізованого батальйону Дмитро Сірик: інформацію про загибель підтвердили його наречена, колеги, а також представники громади, де живе його родина.

Йому було лише 36 років, повідомили на сайті суспільного мовника.

Джерело: Суспільне

Дмитро Сірик понад 15 років працював на радіо, був диджеєм, музичним редактором, радіоведучим, зокрема на радіо “Пульс”. Слухачі знали його під псевдонімом Іван Лопата.

Багато років працював у Луганську, з моменту окупації обласного центру 2014 року переїхав до Сєвєродонецька. Мріяв повернутися до Луганська й відбудовувати українське мовлення.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Дмитро Сірик евакуював батьків, сина та наречену на Івано-Франківщину; в березні 2022 року отримав повістку і став до лав Збройних сил.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в грудні на Луганщині загинув старший кулеметник бронеавтомобіля Владислав Дзіковський, який до повномасштабної війни працював системним адміністратором “Детектора медіа”. Про загибель чоловіка остаточно стало відомо на початку квітня. 

Загалом, за даними Інституту масової інформації, з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року окупанти скоїли 505 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter