На Дніпропетровщині мати залишила дев’ятьох дітей у міськраді, бо не може ні прогодувати, ні оформити виплати

Дата: 19 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Дніпропетровській області жінка залишила дев’ятьох дітей віком від 3 до 16 років у приміщенні Криворізької міської ради з документами та особистими речами; свій вчинок багатодітна мати пояснила тим, що не змогла ні оформити виплати, ні тимчасово влаштувати дітей у притулок.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у власному телеграм-каналі.

Джерело: pexels.com

За поясненням матері, вони переїхали з Кривого Рогу до селища Широке на Дніпропетровщині. Там жінка звернулася до служби у справах дітей Широківської селищної територіальної громади, щоб оформити передбачені законом виплати для багатодітних сімей. Але не змогла надати довідку про заробітну плату чоловіка, з яким офіційно не розлучилася. Тож виплати їй не оформили.

Жінка попросила тимчасово влаштувати дітей в притулок, проте їй також відмовили через відсутність місць. Натомість запропонували написати відмову від дітей, тільки тоді їх можуть влаштувати до закладу.

Джерело: телеграм-канал Людмили Денісової

Тоді багатодітна мати вирішила залишити дітей у міськраді. Як уточнили журналісти “Першого міського” телеканалу, на місце події прибули працівники соцслужб та правоохоронці, які направили дітей до міської дитячої лікарні №4 на обстеження. Потім їх оформили до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

В інтерв’ю, оприлюдненому в телеграм-каналі “Свої | Кривий Ріг”, жінка сказала, що розуміє: вона вчинила “з якогось боку неправильно”, проте “далі морити голодом дітей не хоче”. 

Омбудсман закликала місцеву владу допомогти сім’ї. Зокрема, звернулася до виконувача обов’язків Криворізького міського голови та голови Широківської селищної громади з вимогою “з’ясувати ситуацію та вжити заходів, спрямованих на захист прав та інтересів дітей, надання багатодітній родині, яка опинилася в складних життєвих обставинах, відповідної допомоги та підтримки”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter