На Черкащині охоронці застосували силу до журналіста, який робив матеріал

Дата: 19 Липня 2021
A+ A- Підписатися

На Черкащині проти журналіста місцевого інтернет-видання “Прочерк” Максима Степанова, який висвітлював аграрну суперечку між представниками Kernel Group і ТОВ “Красногірське”, застосували силу: вибили з рук телефон і видалили інформацію – згодом знищені файли вдалося відновити.

Подія сталася 17 липня поблизу села Антипівка Золотоніського району, повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: procherk.info

Він уточнив, що чоловік з-поміж працівників охоронної фірми, яка представляла Kernel Group, вибив мобільний телефон з рук, а інший чоловік, піднявши апарат, видалив з нього все відзняте на полі, попри те що Степанов чітко і голосно повідомив, що він є журналістом. 

“Частина охоронців поводилась агресивно, інші в миролюбному тоні пояснювали мені, чому я не можу виконувати тут свою роботу. На роз’яснення щодо прав журналіста збирати матеріали для підготовки матеріалу в ЗМІ охоронці відповідали, що вони мають свої права – не бути впізнаними на фотографіях та відео”, – цитує слова потерпілого голова НСЖУ.

Степанов написав до поліції заяву про перешкоджання його професійній діяльності.

“Будь-яке застосування сили щодо журналістів, які виконують свої професійні обов’язки, неприпустиме. Про які б корпоративні чи господарські конфлікти не йшлося, поважати законну працю журналістів має кожен. Сила, погрози – поза законом. Очікуємо на оперативне розслідування чергового інциденту і покарання винних”, – заявив Томіленко.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в селі Циркуни на Харківщині невідомі кинули у двір журналіста інформаційного агентства три “коктейлі Молотова”.

Відомості за фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 345-1 – “Погроза або насильство щодо журналіста” Кримінального кодексу України. Максимальна санкція за статтею передбачає до трьох років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter