На Харківщині двір журналіста закидали “коктейлями Молотова”

Дата: 19 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У селі Циркуни на Харківщині невідомі кинули у двір журналіста три “коктейлі Молотова”: на щастя, ніхто не постраждав.

Подія сталася в ніч на 18 липня, повідомили в поліції області.

Джерело: hk.npu.gov.ua

З повідомленням про інцидент до правоохоронців 18 липня об 11:38 звернувся сам домовласник – 35-річний працівник одного з інформагентств. На адресу виклику виїхала слідчо-оперативна група, яка оглянула місце події та вилучила речові докази. Особи зловмисників встановлюються, уточнили в пресслужбі поліції.

Відомості за фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 345-1 – “Погроза або насильство щодо журналіста” Кримінального кодексу України. Максимальна санкція за статтею передбачає до трьох років позбавлення волі.

Про співробітника якого саме ЗМІ йдеться, у повідомленні не уточнюється. Жодних заяв від редакцій щодо інциденту також не було.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що редакційні колективи, чиї співробітники зазнали нападу під час знімання демонтажу рекламних білбордів на вулицях Дніпра 2 липня, закликали правоохоронців провести об’єктивне та неупереджене розслідування справи.

Об’єктивне та неупереджене розслідування справи буде корисним не лише Дніпру, а й усій Україні, тому що дасть журналістам можливість відчути повагу суспільства до себе, а також почуватися в безпеці під час виконання професійних обов’язків, вважає директор дніпровського ТРК “Регіон” Микола Павленко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter