МЗС вимагає звільнити п’ятьох кримських татар, яких затримали 3 та 4 вересня

Дата: 04 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест проти чергового рейд у незаконних обшуків і затримань мешканців різних районів тимчасово окупованого Криму 3 та 4 вересня.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Джерело: dpa

Затримання в окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та ще 4 кримських татар: Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова та Шевкета Усеїнова МЗС України розглядає як покарання за участь Меджлісу в установчому саміті Кримської платформи 23 серпня.

Розглядаємо цей каральний рейд проти керівників Меджлісу як покарання за участь в установчому саміті Кримської платформи 23 серпня, а також чергові репресії Російської Федерації, спрямовані на залякування представників кримськотатарського народу та витіснення його з тимчасово окупованого півострова“, – йдеться в повідомленні.

МЗС України вимагає від Росії негайно звільнити затриманих п’ятьох осіб, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України.

Закликаємо міжнародну спільноту рішуче засудити такі протиправні дії держави-окупанта, посилити тиск на РФ задля припинення нею грубих порушень прав людини на території тимчасово окупованої нею Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, продовжити активний захист прав та свобод мешканців Кримського півострова, зокрема у межах Кримської платформи“, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 3 та 4 вересня в Криму співробітники ФСБ провели обшуки та затримали чотирьох кримських татар: Асана Ахтемова, Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова. Після обшуків усіх чоловіків відвезли у невідомому напрямку, зв’язок з ними відсутній.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter