МЗС України та фонд “Східна Європа” підписали меморандум про створення експертної мережі Кримської платформи

Дата: 30 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ України підписало з фондом “Східна Європа” меморандум про створення експертної мережі та інформаційної підтримки саміту “Кримська платформа”.

Про це на своїй фейсбук-сторінці написав сам очільник зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба

Міністр подякував фонду за згоду заснувати окрему програму, яка підтримуватиме дослідницькі проєкти незалежних аналітичних центрів з багатьох країн світу і громадянського суспільства, надаватиме інформаційну підтримку Кримській платформі, підтримуватиме заходи, конференції, семінари та круглі столи в її межах.

Нагадаємо, Кримська платформа охоплюватиме рівні глав держав, парламенту, Кабміну та експертів. Україна сподівається на широку міжнародну координацію та активності в п’яти пріоритетних сферах: політика невизнання, безпека, ефективність санкцій, захист прав людини, подолання негативного впливу тимчасової окупації Криму на економіку і довкілля.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова раніше заявила, що російська сторона готова брати участь в ініційованій Україною Кримській платформі, якщо на цьому майданчику обговорюватимуть проблеми півострова: від водопостачання до транспортного сполучення.

Кремлівський куратор у Криму Сергій Аксьонов переконаний, що створення нового міжнародного майданчика не допоможе “повернути Крим”.

Як раніше повідомила заступниця постійного представника президента України в АРК Таміла Ташева, за підсумками саміту Кримської платформи з деокупації півострова партнери України планують ухвалити відповідну декларацію, що “ґрунтуватиметься на політиці невизнання, питаннях прав людини та на розумінні, що на Кримському півострові відбувається заміщення населення“. 

Як відомо, у червні експертна мережа Кримської платформи стала відкритою для членства міжнародних експертів та організацій. Участь у саміті Кримської платформи 23 серпня підтвердили 28 держав і міжнародних організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter