МВС анонсує появу металошукачів та поліціянтів у кожному навчальному закладі

Дата: 07 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні у навчальних закладах з’являться металошукачі та рамки на входах, а у закладах чергуватимуть поліціянти. 

Про це розповів очільник МВС Ігор Клименко

Ілюстраційне зображення. Фото: impact-initiatives.org

За словами посадовця, таким чином формують безпечне освітнє середовище, основою якого має стати поліціянт, що чергуватиме у закладі. 

“Фахівців відбиратимемо за конкурсом, вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі – спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів… Вже скоро стартуємо із набором та відбором кандидатів”, – каже Клименко. 

У МВС не перший рік говорять про залучення до роботи в школах так званих “вихователів безпеки”, а основною причиною для збільшення поліційної присутності називали високий рівень вчинення дітьми або за їхньою участю кримінальних правопорушень.

Для підвищення безпеки заклади оснащують камерами та іншим спеціальним обладнанням. До прикладу, у гімназії №9 у Черкасах ще кілька років тому, за словами директорки, не залишилося “сліпих зон”, за винятком туалетів, гардеробів та самих класів. Щоб почати роботу системи, всіх старшокласників і вчителів сфотографували та внесли до спеціальної бази. 

Батьки не у всіх регіонах підтримували такі дії. 

Нагадаємо, що батьки українських школярів пов’язують якість освіти з безпечним середовищем, як показують соцопитування. Під таким середовищем вони розуміють місце, де немає цькування або дискримінації за ознакою статі, релігії, доходів родини, місця проживання та іншими.

Втім, досі чимало вчителів є носіями небезпечних стереотипів, наприклад, звинувачують постраждалих у насильстві жінок у провокуванні насильства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter