МОЗ України отримало міжнародні нагороди ВООЗ за внесок у глобальну боротьбу з палінням

Дата: 28 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Представники Міністерства охорони здоров’я України отримали нагороду від ВООЗ за впровадження заходів на національному рівні, а працівники Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб – за впроваджені проєкти на регіональному рівні. 

Про це розповіли в МОЗ. 

Ілюстраційне зображення українського військового, який читає щось із екрана мобільного телефона та курить сигарету. Фото: Anastasia Taylor-Lind / TNH

Щороку з нагоди Всесвітнього дня без тютюну ВООЗ нагороджує окремих осіб та організації у всьому світі за особливі досягнення в галузі контролю над тютюном. Україна нині є серед 74 успішних країн, що ефективно захищають населення від тютюнопаління та пасивного куріння. 

Так, у своєму річному звіті про глобальну тютюнову епідемію 2023 року ВООЗ відзначила успіхи України: за останні 12 років систематичного посилення антитютюнових обмежень кількість щоденних курців зменшилась із 37 до 24%. Наразі цей показник становить 27,4%.

Нагадаємо, що з 2024-го в Україні затвердили нові пакування для сигарет з більшою кількістю інформації про наслідки паління. Однак досі більшість тютюнових виробів не має оновленого маркування. 

Активісти, які борються з курінням, радять урядам у світі зосереджувати увагу на боротьбі з палінням серед молоді. До прикладу, автори дослідження консорціуму Global Burden of Disease зазначають, що тютюн починають курити зазвичай у віці від 19 до 25 років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter