Молдовській журналістці заборонили в’їзд до України за відвідини Криму

Дата: 30 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Ведуча новин російського телеканалу РБК отримала заборону в’їзду на три роки через відвідування Криму.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі. 

39-річна громадянка Молдови намагалася транзитом проїхати до Росії. У пункті пропуску “Могилів-Подільський” на Одещині, куди вона приїхала на автобусі, прикордонники побачили в базі даних інформацію про незаконну поїздку жінки до окупованого Криму. Під час спілкування журналістка розповіла, що працює ведучою новин на російському телеканалі РБК та не має стосунку до політики.

Однак згодом повідомила, що влітку 2018 року відвідувала український півострів, проте потрапляла туди, порушуючи законодавство, через Росію. Прикордонники повернули журналістку назад та на три роки заборонили в’їзд до України. За даними “Української правди”, заборону на в’їзд отримала журналістка Світлана Чебан. Також у її профілі в інстаграмі можна знайти фотографії з Криму, датовані 2018 роком. 

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

Цього року у в’їзді до України відмовили, зокрема, російській співачці Глюкозі (Наталії Іоновій), журналістові НТВ Олексію Петрушку, який “забув” про поїздку до Криму, та депутату від партії “Єдиная Россия” Карену Арутюняну, що має медаль за анексію півострова. Не пустили до України й трьох росіян, які збиралися проводити в Києві лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

На початку цього року Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter