Місію України при НАТО вперше очолила жінка – Наталія Галібаренко

Дата: 30 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський призначив експослиню України у Великій Британії Наталію Галібаренко головою Місії України при НАТО. 

Про це повідомляється в указі глави держави, оприлюдненому 30 липня на сайті Офісу президента.

Джерело: radiosvoboda.org

У липні минулого року Зеленський звільнив Галібаренко з посади посла України у Великій Британії, яку та обіймала з вересня 2015 року.

У травні нинішнього року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Місію України при НАТО вперше може очолити жінка, проте конкретних імен тоді не називав.

Із 2019 року обов’язки голови Місії України при НАТО виконував Георгій Толкачов; до нього, у 2017–2019 роках, посаду обіймав Вадим Пристайко.

Місія України при НАТО – дипломатичне представництво, засноване задля постійного співробітництва України з Північноатлантичним альянсом, участі в Раді Євроатлантичного партнерства, а також для реалізації положень Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО від 9 липня 1997 року. Розташоване в столиці Бельгії Брюсселі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що правозахисниця, голова Центру громадянських свобод, координаторка “Євромайдан SOS” Олександра Матвійчук претендуватиме на членство в Комітеті ООН проти катувань. 

Матвійчук – одна з двох жінок-претенденток серед усіх кандидатів. На п’ять “вакантних” позицій комітету претендує сім країн, зокрема США, Китай, Японія, Бурунді, Колумбія, РФ та Велика Британія.

Комітет ООН проти катувань створили відповідно до статті 17 Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання. Він проводить моніторинг виконання конвенції державами-сторонами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter