Міносвіти РФ хоче ввести у школах ОРДЛО посаду радника з виховної роботи

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти Росії планує запровадити посаду радника директора школи з виховної роботи у школах ОРДЛО. Ці радники організовуватимуть позанавчальну діяльність, зокрема походи до театрів та кіно.

Про це повідомляє російське ТАСС з посиланням на російського міністра освіти Сергія Кравцова.

Фото: Укр.нет

“У 10 регіонах Росії було введено посаду радника з виховної роботи, вона оплачується з федерального бюджету. Щомісячна доплата вчителям складає 15 тисяч рублів. Завдання радників – організувати позанавчальну діяльність, походи до театрів, кіно. У школах Луганської та Донецької народних республік цю посаду ми також введемо. Подивимося, як буде проводитись ця робота, і потім обов’язково її розширимо”, – повідомив Кравцов.

Крім того, за даними відомства, з 14 червня для вчителів з так званих “ДНР” і “ЛНР” та інших територій, які РФ називає “звільненими”, стартує певна “програма перепідготовки та підвищення кваліфікації”. А з 1 вересня в усі школи Донецької та Луганської областей Росія обіцяє завезти “нові підручники”.

Як відомо, раніше Уповноважений з захисту державної мови Тарас Кремінь повідомляв, що російські окупанти проводять у школах ОРДЛО політику лінгвоциду, викинувши з програми викладання української мови та літератури, а також історії України.

Міністерство реінтеграції України закликає освітян фіксувати факти примусу до роботи за стандартами Росії, щоб уникнути покарання через колабораціонізм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter