Освітян в Херсоні закликають повідомляти СБУ про факти примусу до викладання за російською програмою

Дата: 26 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Мінреінтеграції України закликає освітян у тимчасово окупованому Херсоні фіксувати факти примусу до роботи за стандартами Росії, щоб уникнути покарання через колабораціонізм.
 
Про це йдеться у заяві органу. 
 

Заяву опублікували на тлі новин про те, що ставленик росіян на посаду “голови” Херсонської обласної адміністрації Володимир Сальдо планує зібрати всіх директорів шкіл та дитсадочків міста з метою примусити їх перевести заклади освіти на російську програму.

“Якщо вас змушуватимуть працювати, ваша діяльність не буде нести за собою кримінальної відповідальності, однак факти примусу необхідно фіксувати і повідомляти в СБУ або прокуратуру”, – зазначає Мінреінтеграції.
 
Орган нагадує, що добровільна співпраця з окупантами заборонена та несе за собою кримінальну відповідальність за статтею про колабораціонізм. У разі неможливості працювати за українськими стандартами, вказує Мінреінтеграції, керівникам закладів освіти слід призупинити освітній процес.
 
За працівниками освітних закладів на час окупації зберігають середню зарплату. 
 
Нагадаємо, що журналісти оприлюднили фотографії названого російськими військовими мером тимчасово окупованого Херсона Олександра Кобеця. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter