Міноборони створило шаблони понад 80 стандартизованих рапортів

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Створений Міністерством оборони України сервіс “Військовий асистент” вже містить понад 80 стандартизованих рапортів.

Про це розповів заступник міністра оборони Станіслав Гайдер, якого цитує АрміяInform. 

Скриншот сторінки сайту Міноборони України

Платформу для спрощення подачі документів військовими запустили цьогоріч, втім, увагу на проблему, що існує з рапортами у війську, правозахисники звертали ще раніше. 

Річ у тім, що рапорт є основним інструментом, щоб повідомити про порушене право у війську, але досі чимало бійців та бійчинь не знають, що можуть подати його в певних ситуаціях. Також через відсутність єдиного шаблона для рапортів у частинах могли відмовляти реєструвати їх, бо не дотримано стандарту. Утім, і стандарт у різних місцях може бути різним, наприклад від деяких вимагають рукописні рапорти, а від інших – виключно друковані.

Підготовлені посадовцями шаблони, що є у системі “Військовий асистент”, передбачають навіть поля і відступи, що потрібно зробити, формуючи рапорт. 

“За квітень ми отримали 51 тисячу завантажень, в травні уже бачимо буде перевищення цього показника. Цей проєкт є частиною більшої системи, над якою зараз працюють IT-спеціалісти Міністерства оборони для запуску системи Армія+, де рапорти взагалі будуть електронні”, – каже Гайдер. 

Міноборони анонсувало появу електронних рапортів у застосунку “Армія+”, що обіцяли запустили влітку 2024 року. 

Нагадаємо, що українські ветерани переважно довіряють е-послугам, не поділяють побоювань щодо персональних даних та бажають загального зменшення бюрократії в країні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter