Мінкульт Білорусі відніс демонстрацію так званих “нетрадиційних стосунків” до порнографії

Дата: 11 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство культури Білорусі внесло корективи до інструкції, яка регулює порядок випуску, показу, прокату та продажу еротичної продукції. Як випливає з документа, навмисну ​​демонстрацію так званих “нетрадиційних статевих стосунків та сексуальної поведінки” прирівняли до порнографії, поширення якої заборонено.

Про це пише “Настоящее время” з посиланням на Національний правовий інтернет-портал (наразі допис там недоступний).

Фото: Hrodna.life

У своєму указі Мінкульт, зокрема, переглянув визначення порнографії. Якщо раніше нею вважалися “вульгарно-натуралістичні, мерзотно-цинічні, непристойні записи полового акту, корислива, навмисна демонстрація переважно оголених геніталій, неестетичні сцени статевого акту, сексуальні збочення, замальовки з натури, які не відповідають моральним критеріям”, то тепер до цього списку додалися “нетрадиційні сексуальні стосунки та (або) сексуальна поведінка”.

У документі є й пояснення того, що Мінкульт вважає “нетрадиційними сексуальними стосунками/поведінкою”. На думку відомства, це одностатеві та бісексуальні відносини, поліаморія, педофілія, некрофілія, садизм, мазохізм, вуайєризм і Вуайєризм – підглядання за сексуальним актом, актом дефекації, сечовипускання з метою одержання сексуального задоволення., ексгібіціонізм, “фетишистський трансвестизм” та трансгендерність.

Новий указ регулює вжиток еротичної продукції чи продукції, яка містить елементи еротики, насильства та жорстокості, продукції для сексуального та статевого виховання, продукції сексуального призначення. Вони допускаються лише в тому випадку, якщо не містять “елементів пропаганди порнографії, насильства та жорстокості”.

У лютому 2024 року Генпрокуратура Білорусі розробила проєкт закону про адміністративну відповідальність за “пропаганду ЛГБТ+”. Крім пропаганди ЛГБТ+, документ передбачає покарання за пропаганду педофілії та добровільної відмови від дітей (чайлдфрі).

Нагадаємо, що у 2022 році на державному телебаченні генеральний секретар Білоруського товариства Червоного Хреста Дмитро Шевцов та голова Білоруського союзу жінок Ольга Шпілевська обговорювали “традиційні та нетрадиційні цінності”. В ефірі пролунали антинаукові та дискримінаційні заклики “лікувати” ЛГБТ-людей як “психічно хворих”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter