Мешканцю Миколаєва, який передавав росіянам координати підрозділів ЗСУ, повідомили про підозру

Дата: 10 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Ще одного агента РФ правоохоронці затримали у Миколаєві. Він пересилав окупантам координати військових підрозділів ЗСУ у місті. Зловмиснику оголосили про підозру.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, зловмисник є мешканцем Миколаєва. Він був прихильником “руского міра” і не сприймав державну владу в Україні.

Підозрюваний через месенджер надсилав загарбникам координати розташування військових формувань ЗСУ та дані про їх кількісний склад.

Докази протиправної діяльності зловмисника правоохоронці знайшли у його мобільному телефоні, який вилучили під час обшуку.

Затриманому повідомили про підозру у поширенні інформації про розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості, в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). За це загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, правоохоронці затримали у Дніпрі жінку, яка коригувала вогонь окупантів та здавала росіянам розробки одного з підприємств ракетно-космічної галузі на Дніпропетровщині.

Раніше ZMINA повідомляла, що на початку вересня жителя Київщини засудили до 16 років позбавлення волі за передання даних представникам ФСБ Росії. Його визнали винним у державній зраді та веденні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter